المعلومات الشخصية

أستاذ مساعد

قسم التغديةالاكلينيكية

كلية العلوم الطبية التطبيقية

وسائل التواصل

هاتف: 0126401000

بريد الكتروني: larfaoui@kau.edu.sa

ليلى عرفاوي

أستاذ مساعد

نبذة عامة

الشهادات العلمية

  • 2002

    درجة البكالوريوس من Deprtment of Food ScienceNational Institute of Agronomy, Carthage University, Tunis, تـونـــــس

  • 2006

    درجة الماجستير من Department of Food science National Institute of Agronomy, Carthage University, Tunis, تـونـــــس

  • 2014

    درجة الدكتوراة من Department of Food Science and Nutrition, Faculty of Agriculture and Food Science, Laval University, Quebec, Canada, كـــــــندا

الخبرات السابقة

  • 2002-2004

    Quality and R&D Manager , CLC- Delice Danone, Tunisia, تـونـــــس

  • 2004-2006

    Lecturer, ISET Zaghouan, Tunisia, تـونـــــس

  • 2007-2014

    Research Associate, Laval University, Quebec, كـــــــندا

  • 2015-1900

    Assistant Professor, Clinical Nutrition Department, FAMS, KAU, Jeddah, المملكة العربية السعودية

الاهتمامات البحثية

  • Research and development of new functional and nutraceutical foods 
  • Food quality & analysis (microbiological, physico-chemical, sensory)
  • Hygiene and food safety, HACCP, ISO
  • Food processing and manufacturing
  • Food formulation and optimization to specific groups.
  • Microbiology, Microbiome, diet and health

الاهتمامات العلمية

المواد والمحاضرات

Food Safety and Hygiene 212 CLN
Economy and Nutrition 331 CLN
Food analysis 313 CLN
Advanced Topics in Food Science & Nutrition 424 CLN
Medical Microbiology & Parasitology 306 CLN

مجالات الخبرة

Food science
Food technology