تفاصيل الوثيقة

نوع الوثيقة : مقال في مجلة دورية 
عنوان الوثيقة :
Characterization of a polygalacturonase from trichoderma harzianum grown on citrus peel with application for apple juice
Characterization of a polygalacturonase from trichoderma harzianum grown on citrus peel with application for apple juice
 
الموضوع : كيمياء حيوية 
لغة الوثيقة : الانجليزية 
المستخلص : A polygalacturonase (PGase) was purified from Trichoderma harzianum, grown on citrus peel, by anion exchange and size exclusion chromatographies. The enzyme had molecular mass of 29 kDa. The extent of hydrolysis by PGase was decreased with increasing of pectin esterification degree. Km and Vmax, using polygalacturonic acid as substrate, were 1.42 mg and 0.66 μmol reducing sugar, respectively. PGase had a broad pH optimum ranged from 4.5 to 7.0 and temperature optimum at 55°C. PGase was stable up to 50°C after incubation for 30 min. All the examined metal cations showed partial inhibitory effects, except for Hg2+which was completely inhibited the enzyme activity. The effect of PGase and wheat α-amylase on apple juice was studied, where the mixture of the two enzymes increased the quantity (135% fold) and clarity degree of apple juice. 
ردمد : 1991-8178 
اسم الدورية : Australian Journal of Basic and Applied Sciences 
المجلد : 3 
العدد : 3 
سنة النشر : 1430 هـ
2009 م
 
نوع المقالة : مقالة علمية 
تاريخ الاضافة على الموقع : Sunday, December 25, 2011 

الباحثون

اسم الباحث (عربي)اسم الباحث (انجليزي)نوع الباحثالمرتبة العلميةالبريد الالكتروني
صالح أحمد محمدMohamed, Saleh Ahmedباحثدكتوراهsaleh38@hotmail.com
عبدالرحمن لبيد المالكيAl-Malki, Abdulrahman Lباحثدكتوراهalalmalki@kau.edu.sa
طه عبدالله قمصانيKumosani, Taha Abdullahباحثدكتوراهtkumosani@kau.edu.sa

الملفات

اسم الملفالنوعالوصف
 31751.pdf pdfAbstract

الرجوع إلى صفحة الأبحاث